Isolatiepremies

Op diverse niveaus stimuleert de overheid het verbeteren van de thermische prestaties van woningen. Lokaal, regionaal en federaal is een subsidiepakket voorhanden. Een markant fenomeen is dat de tussenkomst sterk kan variëren naargelang de gemeente waar de werf zich bevindt. Het loont dus steeds de moeite om even een kijkje te nemen alvorens een project te starten. Dit kan onder andere op energiesparen.be of energiewallonie.be. Zo kan de bouwheer zich correct informeren over de individuele mogelijkheden van zijn project.

Verhoogde premie voor muurisolatie vanaf 2021 !

De premies voor isolatie van de buitenmuur aangebracht langs de buitenzijde (‘buitenmuurisolatie’) worden voor eindfacturen vanaf 2021 verhoogd. De basispremie voor muurisolatie langs de buitenzijde verdubbelt van 15 naar 30 euro per m².

Buitenmuurisolatie is duurder dan spouwmuurisolatie en isolatie aangebracht langs de binnenzijde van buitenmuren, maar is wel de meest aanbevolen manier om uw muren voldoende te isoleren. Door het verdubbelen van de premie wordt een investering in deze prioritaire energiebesparende investering voor een woningeigenaar veel aantrekkelijker gemaakt.