Afwerking

Thermische gevelisolatiesystemen zijn inmiddels flink ingeburgerd in heel Europa. Maar smaken verschillen. Van land tot land, van regio tot regio, van persoon tot persoon. Los van het technische nut wil het oog ook wat. De juiste textuur in de juiste kleur. Of er nu gekozen wordt voor een organische of minerale afwerking, Caparol biedt de gepaste oplossing voor elke situatie. Van glad en wit tot erg donker en zwaar gestructureerd.

Door het toepassen van de meest moderne technologie zijn onze afwerklagen per definitie zeer goed bestand tegen de invloeden van mos, algen en atmosferische vervuiling. Een extreem goede bescherming wordt gewaarborgd door het toepassen van onze eindpleisters en verven met NQG, een nanoquartz-systeem dat gevels langer mooi houdt.

In onze onderneming staat techniek ten dienste van de praktijk en niet andersom. Dit merkt u als u onze technische map onder de loep neemt. Verder wordt u in het kiezen van de juiste oplossing ondersteund door een enthousiast netwerk van specialisten, zowel op technisch als esthetisch vlak.

Er bestaat ook een uiterst gebruiksvriendelijk systeem om de gekozen oplossingen te visualiseren, de Caparol Spectrum software, die zowel online als in een professioneel softwarepakket beschikbaar is. (zie spectrum-online.eu)

Structuurpleister/Gladde pleister

Het Caparol assortiment biedt hoogwaardige gevel- en sokkelpleisters met verschillende bindmiddelbasis, korreldikte en pleisterstructuur.

De Nanoquartz-producten van Caparol: de perfecte geveltechnologie!

Verven en pleisters met NQG verenigen de eigenschappen van minerale- en siliconeharsverven. Ze stoten (regen)water in hoge mate af, verkrijten nauwelijks en zijn op elke gevel toe te passen. De vervuiling is erg gering en de kleurstabiliteit maximaal, dankzij de kleuren uit de Fassade A1 kleurenwaaier.

Autentico Betonlook

Dankzij de "Autentico" techniek kan men de afwerking er als echt beton laten uitzien. Een hippe look met veel creatieve vrijheid op vlak van kleur en structuur.

Filigrano

Tijdens het ontwerpen van gebouwen wordt er steeds meer naar nieuwe en attractieve structuren gezocht. Met Filigrano heb je de mogelijkheid om creatief aan de slag te gaan met de bestaande Caparol producten. Het pleister kan gebruikt worden om buitengewone, gevarieerde en driedimensionale structuren te creëren. Het geheel wordt overschilderd met ThermoSan NQG voor een langdurige propere gevel en lange kleurstabiliteit.

Rustico

Deze techniek is gebaseerd op een sierpleister met fijne korrel die vorm gegeven wordt met een nylon borstel. Ideaal voor wie op zoek is naar een individuele look met gevarieerde structuurmogelijkheden. Het geheel wordt overschilderd met ThermoSan NQG voor een langdurig propere gevel en lange kleurstabiliteit.

Baksteenimitatie

Met het Meldorfer assortiment kunnen geïsoleerde gevels ook met baksteenuitzicht worden afgewerkt. De kunststofsteenstrips bestaan in verscheidene standaardkleuren en –vormen. Ook custom-made is mogelijk.

Bekijk onze folders:

Meldorfer steenstrips (pdf)

Standaardkleuren meldorfer steenstrips (pdf)

Kleuren

Kleur is alles. Een ontwerp staat of valt ermee. Caparol biedt attractieve systemen die kunnen afgewerkt worden in een ruim aantal actuele kleuren. Een typische trend is het gebruik van erg donkere kleuren voor gevels.

Kleurconcepten

Kleur ondersteunt een ontwerp. Tegelijk worden gevels echter blootgesteld aan allerlei invloeden (temperatuurspanning, impact van weersinvloeden (regen, hagel,…) en vervuiling. Daarom is het van het grootste belang dat, naast een precies ontwerp, ook de andere stukjes van de puzzel passen. Met een ruime keuze uit specifiek ontworpen kleuren voor de meest performante producten van het ogenblik, wordt niets aan het toeval overgelaten.

Fassade A1 waaier, kleuren die blijven!

Kleur kiezen voor gevels is nu ook gemakkelijk: met de Fassade A1 kleurcollectie kunt u kiezen uit een pallet van 500 kleuren waar ook krachtige kleuren in voorkomen. Deze speciaal voor buitengevels geselecteerde collectie garandeert een onberispelijke kleurstabiliteit. In combinatie met onze top-gevelproducten staan ze borg voor kleurstabiliteit door de jaren heen. Dankzij Nanoquartzmatrix technologie blijven gevels langer schoon en blijven de kleuren langer stabiel. Dit betekent minder onderhoud en een hoog rendement.